Best Western Plus Sthlm Bromma

Hotellfastigheten är en kulturminnesmärkt byggnad som uppfördes 1946 och har tidigare varit både SAS och ICAs huvudkontor. Den är ritad av den kände arkitekten Paul Hedqvist som bland annat ritat Västerbron och Skatteskrapan på Södermalm. Nu har byggnaden varsamt totalrenoverats till ett modernt hotell med en varm och personlig känsla.
 
"Paul Hedqvists hus präglas av modernism, en modernism som vi vill ta tillbaka till dess ursprung där miljöerna var rika och uppblandade på ett sätt som modernismen ofta inte upplevs idag. Tätt sammanvävt med detta är den estetik som omgärdar romantiken kring resandet vilken återfinns i alltifrån klassiska kolonialhotell till zeppelinare och amerikabåtarna. Utifrån denna modernism har tanken inte varit att skapa något nytt utan ett tidlöst hotell med en historia där möbler och inredningar har adderats respektive tagits bort under olika tidsepoker. Kvalitéerna ligger inte i spektakulära manér utan i de solida traditionella materialen som teak, marmor och mässing vilka appliceras i nya sammanhang."
 
Inredningsdesignerna Henrik Lundén och Joacim Bengtsson på The common office

SAS historia
I Sverige grundades  AB Aerotransport, förkortat ABA, ett svenskt flygbolag etablerat 1924, under namnet Aktiebolaget Aerotransport av Carloch Adrian Florman, Ernst Linder, John Björk och Johan Nilsson. 30 juni 1948, slogs det helt statsägda ABA, samman med SILA under namnet ABA . Därmed kom ABA:s verksamhet att ingå i det år 1946 bildade samarbetsorganet SAS som dittills omfattat verksamhet av de nordiska flygbolagen SILA (Sverige), DDL (Danmark) samt DNL (Norge). Samma år skedde den första flygningen över Atlanten, från Stockholm via Kastrupsflygplats i Köpenhamn, Prestwick och Gander i Newfoundland till NewYork LaGuardia Airport. Resan tog ett drygt dygn.

Arkivbilder från SAS
 
Summa: ...kr
BWH(SM) hotels are independently owned and operated. ©2024 Best Western International, Inc.
Privacy och Cookie policy
Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår privacypolicy.